Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Een woning of bedrijfspand voorzien degelijk hang en sluitwerk ?

dadergroepen in beeld

De politie schat in dat criminelen ongeveer een kwart van de woninginbraken in georganiseerd verband plegen. Rondtrekkende bendes zijn verantwoordelijk voor minimaal 14 procent van de door de politie opgeloste woning- en bedrijfsinbraken.

Mobiele bendes zijn vooral afkomstig uit Polen, Litouwen en Roemenië en plegen inbraken door heel Nederland.

effectief tegen de gelegenheidsinbreker

Gelegenheidsinbrekers zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de inbraken. Deze komen in actie als ze een pand zien waar op eenvoudige wijze wat te halen is. De inbraakmethode is simpel. Een gelegenheidsinbreker werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. Vervolgens wil hij maar één ding: snel zijn slag slaan.

Aan goede verlichting, oplettende bewoners en buren en aan degelijke ramen en deuren heeft de gelegenheidsinbreker een hekel. Goed hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat het de inbreker zeker drie minuten moeilijker wordt gemaakt om binnen te komen. Vrijwel altijd lang genoeg om hem weer te doen laten afdruipen

voorkom besmettingsgevaar

Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig voorkomt dat er in de omgeving waar is ingebroken op een later tijdstip ook in andere huizen wordt ingebroken. De dader kent inmiddels de soorten huizen, de gebruikte sloten, de weg en vluchtroutes en de mogelijke buit. Dit wordt ‘besmettingsgevaar’ genoemd. Is er bij u in de buurt ingebroken, dan is het dus extra belangrijk om preventieve maatregelen te nemen.

Zetstra Bouw Groningen: uw partner bij inbraakpreventie

Zetstra Bouw Groningen helpt u de benodigde maatregelen te nemen aan huis en omgeving zodat inbrekers minder snel hun slag kunnen slaan.

Neemt u ook gerust contact met ons op voor:

Kunnen wij u helpen?

Heeft u aardbevingsschade, wilt u verbouwen, uw huis beveiligen of heeft u (nieuw)bouwplannen?

Goed advies

Bel ons of kom langs in ons mooie pand aan het Hoendiep 101 in Groningen

050 312 13 69

Kwaliteit voor een scherpe prijs

Bel voor een offerte of vul het formulier in. Wij nemen snel contact met u op.

Vraag een offerte aan

al meer dan 75 jaar een begrip in de stad Groningen!